L’Espelta!! fàcil de digerir.

Sobre l’espelta i el seu valor nutricional… és un cereal ric en proteïnes d’alt contingut biològic (conté 8 aminoàcids escencials), minerals (fósfor, ferro, magnesi) i vitamines del grup B, E i betacarotens. També destaca pel seu alt contingut en fibra, per tant pot ser que sigui adequat en casos d’estrenyiment.

Atenció celiacs… perquè tot i que és més pobre en gluten que altres cereals, en conté.

Al moment de cuinar-la… s’ha de vigilar perquè és més soluble amb l’aigua que la farina convencional, per tant s’ha de tenir en compte en les receptes de pastisseria amb la qüestió de barreja amb líquids, Per exemple  utilitzar solament 3/4 de la quantitat del líquid.

També s’ha de saber que no augmenta tant al fornejar, si feu pa, la crosta quede més tova.

L’espelta és una bona alternativa per aquells que busquen un cereal més saludable i nutricional.

Que podem fer… podem prepara pasta fresca per plats de pasta, galetes, masses i pans.

Com a base de batuts https://mercebresco.wordpress.com/2015/03/22/esmorzar-de-diumenge/

Massa per a creps https://mercebresco.wordpress.com/2015/02/04/creps-despinacs-i-mato-bonissim/

Galetes https://mercebresco.wordpress.com/2015/01/09/galetes-despelta-i-nous/

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s