Zamburiñas. Sabor del nord

P1080124

Entrant amb sabor del nord. Les zamburiñas són similars a les vieires, són capturades principalment a les costes de Galícia. De mida inferior a la vieira, aprox. 2 o 3 vegades menor. Concentra un sabor i textura de millor qualitat. És coneguda internacionalment per ser un dels ingredients de la famosa empanada gallega. També es serveix sola a la planxa. Són fàcils de trobar en peixateries.

Procediment: Disposem les zamburiñas a la planxa pel costat de la valva i esperem que la carn es coigui, després les girem uns segons perquè la carn faci una capa de torradet al damunt i les retirem. Aprox. 3′ tot el procès.P1080122

Podem acompanyar-les d’una petita amanida de brots verds variats i en aquest cas he posat també tomatetes i ravanetes. Bon raig d’oli d’oliva i sal grossa a les zamburiñas. Cook&Eat

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s