EL FAJOL

El fajol està de moda.

El fajol és un pseudocereal que té una forma curiosa, com una piràmide. El seu valor nutricional és molt complert i no conté gluten.  El podem trobar en gra, en forma de farina i la pasta de fajol.

Per la recepta que presentem avui , necessitem:

1 ceba gran

1 gra d’all

80gr-100gr de fajol per persona

Caldo de verdures

Assortit de bolets (shitakes, xampinyons, etc..)

Sèsam

Primer de tot rentarem bé el gra i deixarem el fajol en remull tota la nit, d’aquesta manera serà més digestiu. El dia següent descartarem l’aigua del remull i en una olla, quan arrenqui el bull el caldo de verdures, afegirem el fajol  i ho coem a foc lent uns 25 minuts. Si ho desitgem podem afegir una tireta d’alga kombu per accelerar la cocció i afavorir la digestió del fajol.

Tallarem la ceba i l’all ben fi i en una paella gran amb un  bon raig d’oli ho deixarem coure lentament. Cap al final de la cocció afegirem els bolets laminats. Quan el fajol hagi absorbit el caldo, el colem si en queda una mica, i l’afegim a la paella amb la ceba i els bolets, ho remenem un parell de minuts a foc més fort i ja està llest per servir. Al moment d’emplatar, si volem podem afegir unes llavors de sèsam i una mica de formatge parmesà rallat si ens hi agrada. Bon profit.p1100309

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s