Recepta de galetes ràpides, fàcils, saludables i aptes per petits i grans!!
M’agrada tenir alguna galeta per picar entre hores o per oferir-la als petits de la família, però no sempre és fàcil trobar-ne sense grans quantitats de sucres afegits, sense olis refinats o que la farina sigui de qualitat. Per a fer-les utilitzarem farina de kamut, prové originàriament de l’Egipte i és una varietat de blat antiga i carregada d’excel·lents propietats nutricionals. Si ets celíac, atenció, perquè conté gluten. També és especialment ric en hidrats de carboni complexos que aporten molta energia.
Ingredients:
200 gr farina de Kamut
1 cullerada de jengibre en pols o rallat
1 cullerada de canyella
1 cullerada de bicarbonat
1 ou
30 gr d’oli d’oliva verge extra
Edulcorant al gust: panela, mel, xarop d’atzavara, etc..
Barregem en un bol la farina, el bicarbonat, les espècies, incorporem l’ou, l’oli i l’edulcorant. Si ens queda poc compacta podem afegir més oli, probablement en el cas d’utilitzar panela o sucre. Si utilitzem mel, s’ha de vigilar que la massa no perdi consistència per poder donar forma a les galetes, si és el cas, podem afegir una mica més de farina.
Mentres pre escalfem el forn, anem fent boles o utilitzar talladors de formes. Col·loquem les galetes sobre paper vegetal damunt d’una plata de forn i les coem a 180ºC durant 10-12 minuts. Deixem refredar i llestes per menjar.
Pingback: MAGDALENES DE PASTANAGA I KAMUT | Pinyacolada